Heb je te weinig ruimte en wil je een externe hardeschijf aansluiten op je Playstation 5? Bekijk hier welke hardeschijven geschikt zijn.

Let op: voor nu is het niet mogelijk om je Playstation 5 games op een externe hardeschijf te plaatsen. Sony heeft in een blog wel het volgende geschreven:

“Is het mogelijk om PS5 games op te slaan of te spelen vanaf een USB-drive/externe hardeschijf?

Nee, spelers kunnen geen PS5 games overzetten naar een USB-drive/externe hardeschijf. Playstation 5 games moeten op de interne ultrasnelle SSD staan voor de beste gameplay. Wij zijn bezig met onderzoek of het mogelijk is in de toekomst om mensen de mogelijkheid te geven tot het opslaan van PS5 games (niet spelen) op een USB-drive/externe hardeschijf.”

Wat kan je wel met een externe hardeschijf en de PS5?

  • PS4 games direct vanuit de store downloaden op de externe hardeschijf
  • PS4 games spelen vanaf de externe hardeschijf
  • Addons opslaan en spelen

Specificaties externe hardeschijf

  • SuperSpeed USB (USB3.0) of hoger
  • Minimaal 250 GB tot een maximaal van 8 TB

Welke externe hardeschijven zijn geschikt voor de PS5?

De WD Black P10 van Western Digital is een externe hardeschijf van 2, 4 of 5 TB. Hij heeft een stevige behuizing en krijgt stroom via USB 3 waardoor er geen stroomkabel nodig is. Deze externe hardeschijf werkt perfect voor de Playstation 5, Playstation 4 Pro en Playstation 4. Bekijk hier de WD Black P10.

De Game Drive PS is een externe hardeschijf van Seagate van 2 of 4 TB. De behuizing is matblauw met zwart en er is geen stroomkabel nodig. De Game Drive PS werkt op de Playstation 5, Playstation 4 Pro en Playstation 4. Bekijk hier de Game Drive PS.

De WD Black P50 is een externe SSD van Western Digital van 1 TB. Deze externe SSD werkt op USB-C en moet dus met een adapter/converter (deze) verbinding maken met de Playstation 5. Bekijk hier de WD Black P50.

GamesGames